Kadınlar Ne İster?

Çok Değerli Üreme Sağlığı Gönüllüsü;
Dünyada kaliteli anne ve üreme sağlığı hizmetlerinin önceliklerini belirlemek üzere Uluslararası Üreme Sağlığı ve Hakları Günü olan 11 Nisan 2018 tarihinde birçok Uluslararası çalışma örgütü iş birliğinde 2 yıl sürmesi planlanan Kadınlar Ne İster? Kampanyası başlatılmıştır. Söz konusu kampanya annelik bakımı ve üreme sağlığı hizmetlerini geliştirmek, sağlık sistemlerini güçlendirmek üzere küresel bir savunuculuk kampanyasıdır. Bizler Anadolu Ebeler Derneği olarak anket çalışmalarının Türkçe formunu hazırlayarak uygulanmasını, küresel anne sağlığı politikalarının belirlenmesinde Ülkemizden de girdi sağlamak üzere bu kampanya ya destek vermekteyiz.
Sağlık hizmetleri, kadınların ve kızların tüm bakım ihtiyaçlarına cevap verebildiğinde ancak nitelikli ve kaliteli sağlık hizmetidir.
İşte bu nedenle, dünyanın dört bir yanında bulunan sağlık ve sosyal sivil toplum örgütleri kadınların ve genç kızların bakım ihtiyaçlarını araştırmak için bir araya gelerek, her yaştan bir milyon kadının gebelik, doğum ve lohusalık gibi; anne sağlığı, 15-19 yaş arasındaki genç kızların ve kadınların üreme sağlığı konusunda kaliteli bir sağlık hizmetine erişimi hakkında taleplerini ve ihtiyaçlarını soruyor.
Cevaplar, bu konuda politikaların oluşturulmasında, sağlık programları ve hizmetlerin planlanmasında önemli bir bilgi kaynağı oluşturacaktır. Kadınların deneyimleri sonucu ifade ettikleri sağlık bakım ihtiyaçları, nerede ve nasıl yaşadıklarına bakılmaksızın sağlık hizmetlerinin merkezine yerleştirilecektir. Bu sebeple sizin de bu kampanya ya destek vermenizi gönülden istiyoruz.
Lütfen "soru" ya da "istek" cümlenizi bizimle paylaşın ve sesinizi, dünyayı değiştirmek isteyen milyonlarca kadın ve genç kızların sesine ekleyin.
Unutmayın, bakış açınız benzersiz ve önemlidir!

Anadolu Ebeler Derneği Yönetim Kurulu

Nasıl Katılabilirim?
Türkçe hazırlanmış olan Kadınlar Ne İster formunu on-line doldurmak için:  https://www.whatwomenwant.org/turkish
“Kadınlar Ne İster?” soru formuna yazdığınız kısa bir cümle ile çektirdiğiniz resimlerinizi göndermek için: http://bit.ly/WWWPhoto
Not: resimlerinizi PNG formatında bir tarayıcı ile tarayarak yada telefonunuzda Dropbox aplikasyonu kullanarak gönderebilirsiniz.
Paylaştığınız sosyal medya platformlarındaki resimlerinize aşağıdaki etiketlemeleri kullanabilirsiniz;
Facebook: @whatwomenwant2018
Twitter: @whatwomenwantHC
Instagram: @whatwomenwant2018
Basılı kopya göndermek için: [email protected].
Türkiye’den daha fazla katılım sağlamak için resim ile kampanya katılım desteği verebilirsiniz. Bunun için https://www.whatwomenwant.org/surveys web sayasında bulunan Türkiye butonuna tıklayarak ilgili formaları indiriniz. Fotoğraf ve basılı kopya göndermeden önce lütfen bu eklerde yer alan izin formuna resmini çektiğiniz kişiden onay alın. İmzalı izin formlarını [email protected]. Adresine veya Dernek Yönetim Kurulu üyelerimize ulaştırınız.