Mustela Vakfı Hemşirelik ve Ebelik Araştırma Ödülü Sahiplerini Buldu

Türk Neonatoloji Derneği önderliğinde Neonatoloji Hemşireliği Derneği ve Anadolu Ebeler Derneği tarafından ortaklaşa planlanan Mustela Vakfı Hemşirelik ve Ebelik Araştırma Ödülü, ilk seneyi toplam 59 başvuru ile tamamlandı. Tüm adımların tamamlandığı 27 başvuru jüri tarafından değerlendirildi ve birinci, ikinci, ve iki adet üçüncü belirlendi.

1.lik ödülüne layık görülen proje: ÖZKAN N.; Doğurmamiş, bebek evlat edinmiş, sütü gelen kadinlarin anne sütü besin içeriklerinin doğum yapmiş kadinlarin anne sütü içeriği ile karşilaştirilmasi.

2.lik ödülüne layık görülen proje: YURDAKUL Z.; Prematüre Bebeklerde Oral Beslenmeye Hazır Oluş Ölçeğinin Geliştirilmesi

3.lük ödülüne layık görülen proje: CIRIK V.; Preterm yenidoğanlarda orogastrik tüp takma işlemi nedeniyle oluşan ağrıyı azaltmada anne sütü, sarmalama ve cenin pozisyonu verme yöntemlerinin etkisi

3.lük ödülüne layık görülen diğer bir proje: ÖZTÜRK MURAT D.;Postpartum Kanamanın Yönetiminde Simülasyon Yöntemi İle Kadın Ve Doğum Servisinde Ve Doğumhanede Çalışanların Bilgi Ve Becerilerinin Geliştirilmesinin Ve Bu Eğitimin Postpartum Kanama İle İlgili Verilere Etkisinin Değerlendirilmesi

Ödül kazanan projeler 20 Haziran 2019 tarihinde Ankara’da yapılan bir organizasyon ile tüm jüri üyeleri ve Mustela Vakfı'nı temsilen katılan Expanscience Laboratuvarlarının değerli yöneticileri tarafından proje sahiplerine bir plaket eşliğinde teslim edilmiştir. Ayrıca Sayın Fikret BALTAOĞLU tarafından tüm jüri üyelerine teşekkür plaketi sunulmuştur.