Uluslararası Anadolu Ebeler Derneği Kongresi

Değerli Meslektaşlarımız,

Sizleri 19-22 Kasım 2020 tarihlerinde Osmangazi Üniversitesi‘nde düzenlenecek olan Uluslararası Anadolu Ebeler Derneği Kongresi’ne davet etmekten büyük bir onur ve mutluluk duymaktayız.

“Hayata Bir Ebe İle Başla” teması ile gerçekleştireceğimiz kongremizin temel amacı:  Ülkemizde ebeliğin güvenli ve etkin uygulanması konusunda Ulusal ve Uluslararası tüm taraflar arasında iletişim ve işbirliğini arttırarak güncel gelişmeleri ve deneyimleri paylaşmak, ebelik mesleğinin gelişimine katkı sunmaktır.

Dünya genelinde her yıl yaklaşık 140 milyon Ülkemizde 1,3 milyon doğum gerçekleşmektedir. Günümüzde kadınlar halen daha gebelik, doğum ve sonrasında meydana gelen komplikasyonlar nedeniyle ölmektedir. Küresel boyutta bazı bölgelerde anne ölümlerinin yüksek olması, kaliteli sağlık hizmetlerine erişimdeki eşitsizlikleri yansıtmaktadır. Ebeler tarafından sunulan kesintisiz sağlık hizmeti kadınlara sağlıklı yaşam tarzları, hastalıkları önleme ve aile planlaması da dahil olmak üzere bir dizi destek, bilgi sağlama ve nitelikli bakıma ulaşma fırsatı sunmaktadır. Ebeliğin güçlendirilmesi dünyanın pek çok sağlık sorununun cevabı olabilir, bu anlamda bizler öncelikle profesyonel, sosyo-kültürel ve ekonomik engellerin üstesinden gelmeliyiz.

Bu sebeple kongremiz içeriğinde, kuruluş felsefemizi merkeze alarak; nitelikli ebelik uygulamaları için öncülük etmek, güvenli annelik bakımının istendiği kalitede saygı ve onurla gerçekleşmesini sağlamak üzere Ülkemiz ve Dünyanın çeşitli Ülkeleri bilim insanlarının katkıları ile gerçekleşecek konferanslar, paneller ve serbest bildirilerin yanı sıra önemli mesleki tecrübe kazandıracak kurslar planlanmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün 2020 yılını Hemşirelik ve Ebelik yılı ilan etmesi nedeniyle bu yıl her zamankinden farklı olarak farkındalık oluşturmak üzere kongrede yer almak mesleki sorumluluğumuzdur. Edirne’den Ardahan’a Anadolu’nun topraklarında yüzyıllardır kadınların yanında olan bilge olarak anılan ebelerin buluşma noktası olarak Orta Anadolu’nun tarihi yapısıyla modern yüzünü birleştiren Eskişehir’de buluşmanın anlamının büyük olacağını takdir edersiniz.

Bizler, tarihin en eski mesleğine sahip olmaktan onur duyuyoruz.  Bu mirasımıza sahip çıkıyoruz.  Gelenekselden bilimselliğe giden mesleki yolda tüm değerlerimizin yeniden hafızalarda yer etmesi ve kabul görmesi, birlik içinde ve akılcı bir yolda çalışmamız sonucunda gerçekleşecektir.  Haklı yolculuğumuzda tüm meslektaşlarımızla sağlık, huzur ve başarı içinde 19-21 Kasım 2020 tarihlerinde Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde kucaklaşmak dileğiyle...

Ebe Nesibe UZEL                                                 Prof. Dr. Fatma Deniz SAYINER

Anadolu Ebeler Derneği Başkanı                          Kongre Başkanı

Detaylı bilgi için: http://www.kongre2020.com/site.php?http://www.ebelikkongresi2020.org